Tuinaanleg Mol

Tuinaanleg Mol

Een tuin is véél meer dan alleen maar een buitenruimte, een mooie tuinaanleg zorgt voor een harmonieuze afwerking van uw woning, het biedt rust, privacy & plezier voor heel het gezin.

Reken op Tuinflora BV en tuinaannemer Dirk Debie in regio Mol voor uw complete tuinaanleg.

D.w.z. dat u ons kan inschakelen voor graafwerken, grondwerken, rioleringswerken, keerwanden plaatsen, omheiningen, opritten, terrassen, gazonaaanleg, tuinpoorten, …

Wij zijn de ideale tuinaannemer om uw tuinaanleg tot leveren te brengen, of om uw huidige tuin nieuw leven in te blazen.

Contacteer ons

Tuinaanleg Mol – Hoe gaan we te werk?

Weet u niet goed wat u moet doen om uw tuin vorm te geven? Als specialist in landschapsarchitectuur in Mol is tuinaannemer Dirk Debie de geschikte persoon om u hierbij te helpen.

Na uw tuin uitgebreid in ogenschouw te nemen en een uitvoerig gesprek te hebben met u over beplanting, materiaalsoorten, wensen en budget doen we u een gratis offerte.

Tuinaannemer met 35 jaar ervaring en altijd correcte prijzen

Onze ervaring en knowhow betreft ook de lokaal geldende gemeentelijke groenregels, vergunningen en bouwvoorschriften, waar u rekening mee moet houden bij tuinaanleg zoals het eventueel kappen van bomen en het bouwen van tuinonderdelen zoals terras en oprit. Qua materialen biedt ons team u altijd hoogwaardige kwaliteit waardoor u jaren kan genieten van de investering in uw tuin.

Afspraak maken
Tuinaanleg Mol

Tuinaannemer Mol

Al 35 jaar biedt uw tuinaannemer Dirk Debie met zijn tuinbedrijf Tuinflora bv als zelfwerkende zaakvoerder uitstekende service en vakmanschap bij alle tuinprojecten in Mol.

Ons allround ervaren team beschikt over kwalitatieve materialen en het benodigde gereedschap om elke tuinklus degelijk, efficiënt en stipt uit te voeren. Onze specialisten draaien hun hand niet om voor welke soort tuinklus ook, maar ze munten uit in het aanleggen en renoveren van zwemvijvers, opritten, terrassen en groendaken.

Wat zijn de huidige tuintrends?

Grijstinten

Tegenwoordig is het populair om je tuin een donkergrijze kleur te geven. Dankzij de planten in je tuin, zal het geheel in balans blijven en zal je tuin geen te donkere kleur krijgen. Bomen en planten zullen er nog beter en nog mooier uitzien wanneer ze afsteken op een donkere achtergrond. Ook kan je lichtgrijs gebruiken om je tuin een nieuw kleurtje te geven.

Meubels en tuin accessoires

Uiteraard zal je ook even moeten nadenken over welke tuinmeubels en welke accessoires je graag zou willen plaatsen in je tuin. Je kan best kiezen voor tuinmeubels met een groene tint. Hierdoor zullen je tuinmeubels, je accessoires en je tuin een compleet geheel vormen. Springende kleuren kunnen de rust in je tuin namelijk verstoren en ervoor zorgen dat het geheel niet meer bij elkaar zal passen.

Natureltinten

Natureltinten in je tuin gebruiken, is altijd een goed idee. Dankzij zachte en lichte naturel kleuren, zal je tuin een oase van rust uitstralen. Indien je een muur dan voorziet van een donkerdere kleur, zal dit enorm contrasteren en zullen de kleuren nog beter tot hun recht komen.
Indien je planten wil gebruiken om de naturel kleuren meer tot uiting te laten komen, reserveer je best een plekje om bamboeplantjes te plaatsen. Dit geeft je het gevoel dat je op vakantie bent en het past perfect bij grijstinten in je tuin.

Waterval

Ook is het tegenwoordig hip om een kleine kunstmatige waterval in je tuin te plaatsen. Het is namelijk al aangetoond dat het geluid van vallend water ons tot rust brengt. Je kan ook hier combineren met mooie tuinmeubels, stoelen en een hangmat. Op deze manier kan je heerlijk genieten van de rust in je tuin, met het geluid van de kabbelende waterval op de achtergrond.

Een klimaatbestendige tuin aanleggen

Wil je graag een tuin aanleggen die kan tegen lange, droge periodes, heftige regenbuien of warmere winters? Dan leg je best een klimaatbestendige tuin aan. Ook dit is een nieuwe tuintrend!

Je zorgt in dit geval best voor een goede afwatering, indien het hevig zou beginnen regenen. Ook zorg je er best voor dat je terras lichtjes daalt richting het gazon of de borders. Zo voorkom je waterplasjes op je terras.
Tijdens periodes van droogte, kan een bewateringssysteem ook zeker van pas komen. Zorg ten slotte voor voldoende schaduw, dit kan je doen door bepaalde bomen te planten die voor je gewenste schaduw zullen zorgen.